keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Re: Wanna be a model?

Malleilusta ammatti? 

No miksikäs ei, mutta miten uraputki luodaan?

Pienenä sitä aina haaveili unelma-ammatista. Milloin sitä halusi olla sairaanhoitaja, milloin opettaja. Joskus teininä taisin jopa haluta joksikin psykiatriksi tai vastaavaksi. Kuten hyvin huomaa, on ajat vieneet vähän toiseen suuntaan. Ei kuitenkaan kaduta. Mulla on oikeasti sellainen työ jota haluan tehdäkkin ja jaksan.

Mikään ei ole niin karseaa kun tehdä työtä joka ei kiinnosta pätkän vertaa ja motivaatio on puhdas pyöreä nolla.

Moni on tullut kysymään miten itse päädyin mallin ammattiin? Ajattelin sillä nojalla tehdä tämän postauksen aiheesta jos jota kuta sama ala sattuisi kiinnostamaan! Ja nyt puhutaan kaikenlaisesta malleilusta ja siihen liittyvästä. Ei pelkästään pornosta (kuvat & videot). Malleilla voi melkolailla monessakin aiheessa. Tosiasiahan on, että palkkaus välillä on mitä on, riippuen malleilun aihepiiri alueesta. Ammattilaisia suomessa on vain muutama, freelancereita on sitten useita.

Olin mm. edustamassa yritystämme Helsingissä seksimessuilla 2015. Työtehtäviin sinä viikonloppuna kuului yrityksen toiminnasta kertominen kiinnostuneille, edustus ja esitteiden jako ja myös mainostaminen.
Vähän johdantoa mallin työstä:

  • mallin työ on pääasiassa yhteydessä myynninedistämiseen
  • hän esittelee pääasiassa myytävää tuotetta (vaate, musiikki, kosketiikka, hiusväri, kengät, palvelu jne)
  • tuotetta malli voi esitella joko elehtimällä mikä kuvastaa tuotetta tai esittelemällä sitä sopivalla tavalla
  • tavallisesti malli työskentelee joko freelancerina tai mallitoimiston kautta
  • suurinosa tekee myös muuta työtä mallin työn ohella
  • mallin työ edellyttää kuvauksellista ja sopusuhtaista ulkonäköä, esiintymistaitoa sekä sopeutumista vaihteleviin tilanteisiin ja julkisuuteen, siis terve ja hyvä itsetunto on tarpeen!
  • työ on melko vaihtelevaa, koska malli joutuu usein työskentelemään eri ympäristöissä, eri ihmisten kanssa ja tilanteet sekä ihmiset vaihtuvat usein, joten on siis tärkeää, että tässä ammatissa pitää osata tulla eri ihmisten kanssa toimeen, ja voin sanoa että se ei aina ole ihan helppoa.. lisäksi tutuksi yhteistyökumppaneissa tutuksi tulee mm. meikkaajat, kampaajat sekä mainoskuvaajat!
  • mainoskuvaus tapahtuu yleensä studiossa, mutta tarvittaessa myös ulkotiloissa, siten työympäristöt vaihtelevat pienistä, ahtaista ja pölyisistä pukeutumistiloista kuumiin studiovaloihin tai kylmiin ulkotiloihin.


Mistä aloittaa?

Yleensä malleilusta kiinnostuneille järjetetään ns koekuvauksia ja näytöksiä ennen todellista koitosta. Kannattaa siis ensin tutkia netistä mallitoimistojen sivuja, miettiä millaista mallin työtä haluat tehdä? Sen jälkeen olisi suotavaa hankkia itselleen se mallikansio. Tämän saat toteutumaan ottamalla yhteyttää johonkin valokuvaajaan, ja selittämällä hänelle että haluat itsestäsi otettavan kuvia kansiota varten. Tämän usein onnistuu ongelmitta. Huomio kuitenkin se, että millaisia kuvia itsestäsi otatat! Jos aiot johonkin vaatemalliksi, ei ehkä ole kannattavaa otattaa itsestäänsä nudekuvia. Lisäksi halutessaan kansioon voi liittää itsetekemäsi tietolomakkeen mitoistasi. Pituus, paino ja eri mitat otettuina esim. vyötärösi ympäri antavat osviitaa ja helpottavat töitä tarjoavalle taholle esimerkiksi jos satut tekemään tulevaisuudessa töitä vaatemallina. Myös vaate ja kenkä sekä alusvaate, lähinnä rintaliivien koko on syytä laittaa mukaan.

Mistä hakea?

Mallitoimistot ovat tätä varten.
Netistä löytää aika helposti hakusanalla.
Aikuisviihteeseen jos tuntuu löytyvän vetoa, niin meidän firmaan voi ottaa yhteyttä! Toteutamme sekä kuvasarjoja että videoita!

Millainen mallin pitäisi olla? 

Pääasiassa voidaan sanoa että jos et ihan sinne catwalkille asti ole tähtäämässä, niin riittää, että olet sopusuhtainen,
Kasvot ja keho ovat mallin tärkeimmät työvälineet. Uusien työtilaisuuksien etsimiseksi mallilla on yleensä käytössään ns. mallikansio, johon on koottu mallin työnäytteitä. Niitäkin olisi suotavaa olla useita eripaikoista ja erilaisia. Alkuun se ei kuitenkaan ole niin välttämätöntä.

Mutta jos niihin mittoihin mennään, niin se sopusuhtaisuus tarkoittaa tässä sitä, että kroppasi kokonaisuudessaan on kuvauksellista ainesta. Lisäksi hyvä malli osaa kuvauksissa tuoda parhaimpia puoliaan esiin ja häivyttää taasen niitä heikkouksia. Niitä on jokaisella! Joten älä siis suotta ota paineita asiasta. Kukaan meistä ei ole täydellinen vartaloltaan, mutta riittää että olet itse sujut itsesi ja kehosi kanssa!

Muista nämä tipit kuvauksissa!

Moni aina jaksaa valittaa että kun mikään kuva itsestään ei meinaa millään onnistua, ei vaikka olisi kuinka ammattikuvaaja. Mä rohkenen väittää muuta! Kokeileppas näitä..

Hymyile!

Mikään ei ole niin hyvännäköistä kuvissa kuin loistava hymy, viaton tai rempeä! Iloinen ja rento asenne huokuu kuvasta katsojalle ja tekee otoksesta usein onnistuneen! Unohda siis nämä alta kulmien tierkistelyt, kokemuksesta voin kertoa, että se on aika haastava poserattava katse niin, että sen saisi näyttämään hyvältä!

Hymysi on seksikkäintä ikinä mitä voit kuvassasi väläyttää muille! Jätä se nolo ja naurettava duckface niille sorsille! Pliis.

Säilytä ryhtisi suorassa!

Suomeksi sanottuna seiso suorassa. Huonoryhtisena lynkassa näytät raihnaiselta vanhukselta. Se ei ole kovinkaan edustavaa kuvissa..

Älä yritä liikaa, pienikin asennon muutos usein riittää!

On turhaa yrittää vääntää itseään mitä ihmeellisimpiin asentoihin kuvauksissa. Yleensä perus asennot pieneillä vaihteluilla toimivat. Kuvatkaa myös ulkona ja luonnossa! Ne kuvat yleensä toimivat todella hyvin!

Pidä pääsi ylhäällä ja kaula suorassa!

Tällä tavoin estät ne kaksarit ja kolmoisleuat. Lisäksi asento tuo ilmeeseesi ryhtiä ja itsevarmuutta.

Tsemppiä kuvauksiin! ;)


Would you like to DIE today?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti